Chcesz poprowadzić warsztaty kulinarne w Ogrodzie Botanicznym UW? Zgłoś się!

  • 16 maja 2022

Czerwiec to doskonały moment, by spotkać się w plenerze i wspólnie coś ugotować, dlatego 11 czerwca z Ogrodem Botanicznym UW organizujemy warsztaty kulinarne. Będzie to okazja, by spotkać się, poznać i razem przygotować coś pysznego. By uczcić rocznicę powstania Przepiśnika Studenckiego chcemy zaprosić Was do współprowadzenia tego warsztatu.


Przygotowaniem jednego dania zajmie się pracowniczka Ogrodu Botanicznego – twórczyni przepisów w publikacji Botaniczny od Kuchni. Prezentacja kolejnego dania może należeć właśnie do Ciebie! Szukamy jednej osoby, która podzieli się z uczestniczkami i uczestnikami warsztatu swoim przepisem i zaprosi ich do wspólnego gotowania (np. angażując ich do krojenia składników, mieszania, czy innych czynności).

Kiedy?
Sobota, 11 czerwca, godz. 13:00. Warsztat potrwa ok. 1,5-2 godz. 

Gdzie?
Ogród Botaniczny UW, Al. Ujazdowskie 4 (wstęp dla studentów i pracowników UW jest bezpłatny, szczegóły są dostępne na stronie Ogrodu.) Jeśli pogoda będzie niesprzyjająca to warsztat odbędzie się w budynku na terenie Ogrodu.

Do udziału w warsztacie zaprosimy 15 osób.

Jak się zgłosić?
Jeśli lubisz gotować, jesteś komunikatywna/y i chcesz sprawdzić się w roli osoby prowadzącej warsztaty, prześlij swoje zgłoszenie do czwartku, 19 maja włącznie na adres wolontariat[at]uw.edu.pl dołączając w wiadomości przepis na danie, które chcesz przygotować podczas warsztatu.

Ważne informacje:

  1. Warto wybrać proste danie, którego przygotowanie zajmie do 40 min. i umożliwi uczestnikom zaangażowanie się w cały proces. Na miejscu będą dostępne sprzęty i akcesoria kuchenne (wyłączając piekarnik).
  2. Danie powinno być wegetariańskie lub wegańskie oraz zawierać sezonowe i lokalne składniki. W czerwcu jest ich do wyboru do koloru, więc szkoda byłoby z nich nie skorzystać!
  3. Danie powinno być Waszego autorstwa.

Przy wyborze osoby prowadzącej weźmiemy pod uwagę propozycję dania oraz dostępność i sezonowość składników.

Do 23 maja otrzymacie od nas informację o wyniku naboru. Z wybraną osobą będziemy chcieli spotkać się online lub stacjonarnie w biurze UCW (BUW, ul. Dobra 56/66) między 24 a 26 maja, by ustalić szczegóły.

Wolontariusz/ka otrzyma od nas zaświadczenie oraz pakiet gadżetów, w tym publikację „Botaniczny od Kuchni” w wersji papierowej.

Pytania można przesyłać na: wolontariat[at]uw.edu.pl

My już nie możemy się doczekać aż wspólnie coś ugotujemy!:)

KLIKNIJ, ABY POZNAĆ PRZEPIŚNIK STUDENCKI 

UWAGA! Jeśli nie zgłaszałeś/aś się wcześniej do wolontariatu w ramach Uniwersyteckiego Centrum Wolontariatu, przed wysłaniem zgłoszenia prosimy o uzupełnienie ankiety wolontariusza znajdującej się pod linkiem: https://wolontariat.uw.edu.pl/ankieta-wolontariusza/